Goodi gorazdo

Goodi gorazdo elnevezésű guszli-művészek együttese,
Moszkva, Oroszország

Az együttes alaphangszere – az ősi orosz népi hangszer, a guszli. A guszli mellett régi orosz fúvós és ütőhangszereket is használnak, mint például kanál, rubel, tamburin, doboz, kasza, kalyuk, kugikly és sok más, valamint klasszikus ütőhangszereket, például csengőket, kahont.

Az együttes repertoárja különböző korszakok és irányzatok zenéjét tartalmazza: a 16-18. századi nyugat-európai zeneszerzők régi zenéjét, a 21. századi kortárs orosz zeneszerzők műveit, az orosz népi dallamok feldolgozását és más országok zeneszerzőinek átdolgozásait, valamint az úgynevezett crossover zenét.
Az együttes egyéni koncertekkel lép fel Moszkva és Oroszország más városainak színpadain. Részt vesz a V. Szpivakov Alapítvány koncertjein, a Moszkvai Filharmonikusok koncertjein. Moszkva város rangos koncerttermeiben játszik. A „Moszkva város vezető kreatív csapata” címmel rendelkezik.
Az együttes oroszországi és nemzetközi versenyek győztese. A Fenok Szerbiai Népi Együttesek Nemzetközi Fesztivál, a szlovákiai orosz kultúra fesztiváljának, horvátországi folklórfesztiválok résztvevője.
2015-ben a zenekar felvette első GOODI GORAZDO FANTASIA című albumát.

Programok

No Events on The List at This Time

X