Kodály Filharmonikusok Debrecen

A Kodály Filharmonikusok Debrecen a város hivatásos zenekara, mely 2011 őszétől viseli ezt a nevet. 1991-től 2011-ig Debreceni Filharmonikus Zenekar néven működött. Fenntartója Debrecen Város Önkormányzata. Művészeti vezetője Somogyi-Tóth Dániel karmester.

A fenntartó döntésének megfelelően 2005-től Debreceni Filharmonikus Zenekar és Kodály Kórus néven hivatalosan is összefonódott a Kodály Kórus és a zenekar szakmai tevékenysége.

2011. október elsejétől Kodály Zoltánné Péczely Sarolta jóváhagyásával a Kodály Filharmónia Debrecen részeként Kodály Filharmonikusok Debrecen néven működik a zenekar. 2011 májusa óta Somogyi-Tóth Dániel az igazgató-művészeti vezető, egyben a Kodály Filharmonikusok új arculatának létrehozója, aki a két együttest összefogó intézmény, a Kodály Filharmónia élén Debrecen város teljes komolyzenei életének összefogását, fejlesztését vállalta, feladatai közé tartozik, hogy azokat a szinergiákat, amiket Kodály Filharmonikusok a Kodály Kórussal együtt tud létrehozni, még eredményesebben keltse új életre, s hogy a nemzetközileg is elismert Kórus mellett a Kodály Filharmonikusok Debrecen még nagyobb teret, ismertséget, s elismertséget kapjon Magyarország, sőt, a világ zenei életében – nevével, küldetésével, művészetével tovább vinni a kodályi missziót.

Programok

No Events on The List at This Time

X