Pregun Tamás

11 éves korában kezdett zongorázni. Két év zeneiskolai képzés után, 13 évesen felvételt nyert a Zeneakadémia előkészítő tagozatára. Ezekben az években több versenyen is részt vett, 2004-ben a zágrábi nemzetközi ifjúsági zongoraversenyen 3. díjat, 2005-ban Olaszországban a „Citta di Gorizia” nemzetközi zongoraversenyen 1. díjat nyert. 19 éves korától tanulmányait ugyanezen intézménynek az egyetemi képzésében folytatta. Számos koncerten és fesztiválon lépett már fel Európában és Japánban, szólóban és kamarában egyaránt.

2010-ben egy teljes tanévet a párizsi Conservatoire Supérieur nagyhírű intézményében tanult.

2012-től a Zeneakadémia Doktori Iskolájának hallgatója. Disszertációjának fókuszában az orosz posztromantikus komponista, Szergej Rahmanyinov művészete áll, akinek a műveit hosszú évek óta folyamatosan repertoárján tartja.

A szólóműsorok mellett rendszeresen fellép kamaraegyüttesével, a Musiciens Libres-szel, melynek alapító tagja. Műsoraik fókuszpontjában a klasszikus átiratok mellett az újgenerációs magyar zeneszerzők művei állnak. A fellépések mellett a zeneszerzés világa is egyre nagyobb szerepet játszik művészi tevékenységében, 2018 óta több alkalommal is bemutatta a Musiciens Libres-nek komponált saját szerzeményeit.

2017-ben elnyerte a Fischer Annie-ösztöndíjat.

Programok

No Events on The List at This Time

X