Pregun Tamás

11 éves korában kezdett zongorázni. Két év zeneiskolai képzés után, 13 évesen felvételt nyert a Zeneakadémia előkészítő tagozatára. Ezekben az években több versenyen is részt vett, 2004-ben a zágrábi nemzetközi ifjúsági zongoraversenyen 3. díjat, 2005-ban Olaszországban a „Citta di Gorizia” nemzetközi zongoraversenyen 1. díjat nyert. 19 éves korától tanulmányait ugyanezen intézménynek az egyetemi képzésében folytatta. Ebben az időszakban számos koncerten és fesztiválon lépett fel itthon és külföldön, szólóban és kamarában egyaránt.

2010-ben egy teljes tanévet párizsi Conservatoire Supérieur nagyhírű intézményében tanult. Több nemzetközti zenei fesztiválon fellépett Európában és Japánban.

2012-től a Zeneakadémia Doktoriskolájának hallgatója. Kutatásainak fókuszában az orosz posztromantikus komponista, Szergej Rahmanyinov művészete áll.

A szóló műsorok mellett rendszeresen fellép kamaraegyüttesével, a Musiciens Libres-el. Műsoraik fókuszpontjában a klasszikus átiratok mellett az új generációs magyar zeneszerzők művei állnak.

2017-ben elnyerte a Fischer Annie ösztöndíjat.

Programok

No Events on The List at This Time

X