Rachmaninov Trió

Victor Yampolsky – zongora
Mikhail Tsinman – hegedű
Natalia Savinova – cselló

A Rachmaninov Trió a világ zenei műértői által széles körben ismert zenei együttes. Az elmúlt több mint 22 évben kreatív összmunkájuk eredményeképpen a zenészek elnyerték a közönség szeretetét, a kollégáik és a kritikusok elismerését nemcsak hazájukban, de más országokban is.

A Rachmaninov Trió koncertjei és felvételei olyan neves kiadványokban kaptak brilliáns kritikákat, mint a BBC Zenei Magazin, a Gramophone, a The Strad, a Fanfare, a Diapason, a The Independent, a The Observer, a Frankfurter Allgemeine Zeitung, a Sud Deutsche Zeitung, a Der Bund, vagy a Russkaya Ideya (Orosz Ötlet).

A Rachmaninov Trió képviselte az orosz előadóművészetet az Orosz Kultúra Éve programsorozatban Németországban, Kínában, Bulgáriában, Csehországban, Olaszországban és Hollandiában.
A zenészek rengeteg koncertet adtak olyan fontos nemzetközi fórumokon, mint az UNESCO, az Egyesült Nemzetek (ENSZ), vagy a Nemzetközi Közgazdasági Fórum Davosban. 2005-ben meghívták a Rachmaninov Triót az indonéziai Elnöki Palotába egy gálakoncertre Bogorba, ahol Beethoven C-dúr Hármasversenyét adták elő az Indonéziai Szimfonikus Zenekarral.

A trió állandó résztvevője olyan neves nemzetközi mesterkurzusoknak, mint a Villa Musica Németországban, a Gustav Mahler Nemzetközi Akadémia Olaszországban, vagy a shanghai-i és a beijingi konzervatóriumokban rendezett kurzusok.

2006–2007-ben a Gazprom támogatásával a Rachmaninov Trió több mesterkurzust és koncertet is szervezett Kína 4 legjobb konzervatóriumában, Beijingben, Shanghaiban, Guangzhouban és Hong Kongban.
A Rachmaninov Trió koncerttérképe nagyon széles spektrumú, Japántól Latin Amerikáig, a messzi északi Oroszországtól Szingapúrig és Indonéziáig terjed.

A Rachmaninov Trió szervezi a Rachmaninov Trió és Barátai elnevezésű versenyt kifejezetten zongoratriók számára, melyre a legjobb együtteseket hívják meg Moszkvába más országokból. Az elmúlt 4 évben osztrák, olasz, német, francia és brazil zenészek is felléptek a fesztiválon.
A Rachmaninov Trio évenként visszatérő kamarazenei koncertciklusokat szervez a Moszkvai Konzervatórium, a Nemzetközi Zeneház, vagy éppen a Tretyakov Galéria koncerttermeiben, ahol a különböző országokból érkező világhírű művészek együtt lépnek fel neves orosz zenészekkel.

Programok

No Events on The List at This Time

X