Razvaljajeva Anasztázia

Razvaljajeva Anasztázia 1986-ban született Oroszországban, 1993 óta Magyarországon él. Hétévesen kezdett el hárfázni, édesanyja, Gorbunova Natalia volt az első tanára, majd nyolcéves korától Felletár Melindánál tanult a Szegedi Liszt Ferenc Konzervatóriumban. 2011-ben szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol Vigh Andrea irányításával végezte tanulmányait. 2019-ben a Zeneakadémia Doktori Iskolájában doktorált, disszertációját a 20. századi és kortárs szóló hárfairodalomról írta.

Számos nemzetközi versenyen szerepelt, versenyeredményei közül a legfontosabbak az 1999-ben szerzett második helyezés a Nemzetközi Arles-i Kamarazenei Versenyen, a 14. Nemzetközi „Petar Konjovic” Zenei Verseny első díja 2009-ben, Belgrádban, illetve a IV. „Suoni D’Arpa” Nemzetközi Verseny szólóhárfa kategóriájának 3. díja Brioscóban. 2014-ben két nemzetközi kamaraversenyen is helyezést kapott hárfa és gitár duójával, Környei Miklós gitárművésszel: II. díjat nyertek a IV. Madridi Spanyol Kamaraversenyen és III. díjat a IV. „Suoni D’Arpa” Nemzetközi Versenyen; 2015-ben pedig a szlovén VII. „Svirél” Nemzetközi Versenyen duó különdíjat kapott. A versenyzés mellett nemzetközi mesterkurzusokon vett részt világhírű hárfaművészekkel.

Anasztázia rendszeresen ad szóló- és kamaraesteket. Széleskörű repertoárja a barokktól a kortárs zenéig terjed. 2010-ben bekerült a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tehetséggondozó programjának és 2014-ben a Zeneakadémia karrierirodájának négy kiemelt támogatottja közé. 2011-ben Junior Prima Díjat kapott. 2015-ben Fischer Annie-ösztöndíjban részesült. 2012 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára.

Programok

No Events on The List at This Time

X