Mészáros Zsolt Máté

2018-ban szerezte meg kitüntetéses orgonaművész diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol Fassang László, Pálúr János és Ruppert István irányításával folytatott tanulmányokat. Részt vett többek között Arvid Gast, Christoph Bossert, Hans-Ola Ericsson, Michel Bouvard, Ton Ko és Szathmáry Zsigmond mesterkurzusain.

21 éves kora óta rendszeresen lép fel szólistaként, orgonakísérőként, continuo-játékosként, és harmóniumművészként is aktív. Az elmúlt években a fiatal magyar orgonaművész-generáció meghatározó szereplőjévé vált.

Magyarország mellett Franciaországban, Németországban, Romániában, Szerbiában és Szlovákiában adott hangversenyeket. Három alkalommal nyerte el a Fischer Annie Előadó-művészeti ösztöndíjat. A Dél-Dunántúli Filharmónia közönségversenyén 2012-ben első helyezést ért el. 2018-ban bejutott a nyolc legjobb versenyző közé a Miami International Organ Competition középdöntőjébe.

Koncertjein elsősorban a romantikus, XX. századi és kortárs zeneszerzők nagyszabású műveit szólaltatja meg, de repertoárja az orgonairodalom teljes vertikumára kiterjed. Rendszeresen készít orgonaátiratokat is. Számos magyar zeneszerző figyelt fel az új zene megismertetése iránti elkötelezettségére és komponált/komponál műveket számára, melyeknek bemutatására szívesen vállalkozik.

Programok

No Events on The List at This Time

X