Mészáros Zsolt Máté

Mészáros Zsolt Máté Junior Prima-díjas orgonaművész és Liszt-kutató egyike a legkeresettebb és legsikeresebb magyar orgonaművészeknek. 2018-ban szerezte meg kitüntetéses diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol jelenleg doktori tanulmányokat folytat.

Három alkalommal nyerte el a Fischer Annie előadó-művészeti ösztöndíjat. 2020-ban Junior Prima-díjjal ismerték el munkásságát és elnyerte a Magyar Művészeti Akadémia három éves ösztöndíját, amelynek keretében Liszt Ferenc harmónium- és orgonaműveinek új összkiadását készíti el, majd mutatja be egy hangversenysorozat keretében.

Az egyik legfontosabb célja az orgonazene és a magyar zenekultúra népszerűsítése. Rendszeresen lép fel szólistaként Magyarország legjelentősebb koncerthelyszínein és fesztiváljain. Az elmúlt években több száz hangversenyt adott Magyarországon és számos európai országban mutatkozott be.

A Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom zenei igazgatója, a Budapest-Herminamezői Szentlélek-templom orgonaművésze. A Magyar Harmóniumbarátok Egyesületének zenei igazgatója.

Koncertműsorain gyakran szerepelnek saját orgonaátiratai. Nevéhez számos magyar mű ősbemutatója fűződik.

Programok

No Events on The List at This Time

X